Iran leech industry

بخش اخبار

حضور در همایش تخصصی نقش و جایگاه مصرف آبزیان در سلامت جامعه

988 بار نمایش

در همایش تخصصی نقش و جایگاه مصرف آبزیان در سلامت جامعه که با حضور چند تن از مدیران دستگاه های اجرایی کشوری و استانی برگزار شد بر لزوم تغییر و اصلاح الگوی مصرف آبزیان تاکید گردید.

به گزارش روابط عمومی صنعت زالوی ایران، حمیدرضا قلمکاری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش با بیان اینکه سلامت اجتماعی به همراه سلامت جسمی و روانی ستون های اصلی سلامت را تشکیل می دهند، گفت: در حالیکه پرداختن به پروژه جامعه سالم یکی از ضروریات امروز کشور است، جای یک سند جامع استراتژیک در این زمینه خالی می باشد. وی در نظر گرفتن هزینه های غذا به همراه در دسترس بودن و کیفیت آنرا از زیرمجموعه های پروژه امنیت غذایی دانست و افزود: مقصود از امنیت غذایی دسترسی همه مردم در تمامی اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم است. وی کیفیت و ایمنی، دسترسی و استطاعت پذیری را از مولفه های ارزیابی شاخص امنیت غذایی در جهان بیان و تصریح کرد: استرالیا، بلژیک، چین، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان  و یونان از کشورهای نخست جهان در امنیت غذایی بوده این در حالی است که بر اساس آخرین آمار موجود در بین 125 کشور جهان در این زمینه ایران دارای رتبه 82 می باشد.  عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ایمنی غذا را نیز به معنی مجموعه اقداماتی که کمک می کنند تا تمامی مواد غذایی هر چه سالم تر مصرف شوند دانست و افزود: هدف از ایمنی غذا به حداقل رساندن بیماری های منتقله از موادغذایی است. قلمکاری دسترسی به غذای ایمن را رکن اصلی امنیت غذایی نام برد و بر انجام تمامی اقدامات در این زمینه مبتنی بر توسعه پایدار تاکید کرد. قلمکاری در ادامه سهم مصرف ماهی و میگو را در سبد غذایی خانوار حدود 3 درصد بیان و تصریح کرد: هزینه هایی که دولت ها بدلیل مشکلات اقتصادی خانواده که منجر به کم شدن مصرف مواد مغذی همانند آبزیان و باعث بالا رفتن بیماری های ناشی از سوء تغذیه می شود ، بسیار بیشتر از هزینه هایی است که دولت می تواند در چارچوب بسته حمایتی غذایی بصورت یارانه در اختیار خانوارها با درآمد پایین قرار دهد. وی کاهش هزینه های پزشکی، کاهش بیماریها، افزایش امید به زندگی و افزایش کارایی و بهره وری در جامعه را از جمله منافع استفاده از غذای سالم دانست. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان  با بیان اینکه در زمینه صید ماهی ایران حایز رتبه 28 در جهان است، گفت: بر اساس آمار سال 2016 میلادی کشورمان در زمینه آبزی پروری رتبه 17 جهان را دارا می باشد. قلمکاری سرانه مصرف آبزیان در ایران را نیز حدود 6/10کیلوگرم در حالی دانست که این رقم در دنیا 20 کیلو گرم می باشد. وی یکی از بهترین راه ها برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشورمان را حمایت و توسعه صنایع غذایی و کنسرو ماهی در کشور بیان کرد. وی ترغیب به نوین سازی آبزی پروری و صید، ارایه خدمات آموزشی و پرورشی، توسعه فروشگاه ها و بازارهای کشاورزی، اعطای یارانه به صورت مواد غذایی سالم و... را از جمله راهکارهای اساسی افزایش سرانه مصرف ماهی در حوزه اقتصاد و تهیه و تدوین دستورالعمل های تغذیه متناسب با فرهنگ جامعه، اقتصاد منطقه و ویژگیهای اجتماعی همچنین پایش وضعیت تغذیه را از راهکارهای اساسی زیرساختی بیان نمود. امیر حسین افیونی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان نیز با تاکید بر اینکه استان اصفهان در زمینه تولید مواد پروتئینی از استان های شاخص کشور می باشد، افزود: اصفهان در تولید محصولات پروتئینی با کیفیت سرآمد است. وی وجود تولیدکنندگان ماهر و همکاری دانشگاه ها و مراکز علمی برای تربیت متخصصین و کارشناسان کارآمد را در موفقیت در این زمینه موثر دانست. افیونی استفاده از تکنولوژیهای نوین، مکانیزاسیون و تزریق دانش آموختگان ماهر به واحدهای تولیدی را موجب بالا رفتن سرانه تولید محصولات باکیفیت در استان ذکر و ابراز امیدواری نمود: در صورت حذف قوانین دست و پاگیر در زمینه تمامی اقلام مواد پروتئینی قابلیت صادرات خواهیم داشت.  مجتبی فوقی، مدیر شیلات استان اصفهان نیز در این همایش گفت: در سطح استان بیش از 7 هزار تن انواع آبزی تولید شده و این در حالی است که اصفهان 27 درصد ماهیان زینتی کشور را نیزتولید می نماید. وی مصرف سرانه ماهی در کشور را در حالی 10 کیلوگرم عنوان کرد که این میزان در سال 75 حدود 5/4 کیلو بوده است. فوقی ارتقاء میزان مصرف سرانه آبزیان را در امنیت غذایی موثر دانست. 

در ادامه دکتر زاداحمدی : از عملکرد ضعیف دستگاه های اجرایی در خصوص صنعت زالو در کشور گفتند و بیان نمودند با توجه به اینکه زالو یک از اصلی ترین نقش ها را در تامین سلامت جامعه دارد، بایستی با رویکردی بهتری به این صنعت نوپا نگاه شود.وی همچنین افزود: 
لازمه دستیابی به توسعه صنعت زالو در کشور، کارآفرینی و اشتغال، تجاری‌سازی دستاوردهای علمی محققان و نوآوران، اعتماد به آنها و ایجاد فرصت و حمایت از این مجموعه توانمند علمی است.  

پایگاه اطلاع رسانی صنعت زالوی ایران

logo-samandehi


اصفهان-بلوار کشاورز، ابتدای اتوبان ذوب آهن، ساختمان شماره 2 مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، مرکز رشد، شماره 103

031-37885481

Damyar.info@gmail.com